Sesiunea ii baga pe studenti in spital

Facultati din ro , viata de student , viata la camin , etc ...

Sesiunea ii baga pe studenti in spital

Postby eXp3rT » Fri Feb 08, 2008 10:39 am

Se stie ca sesiunea este perioada cea mai stresanta din viata de student, mai ales daca in timpul semestrului tinerii nu acorda prea mult timp invatatului. Pentru ca examenele bat la usa unul dupa altul, multi dintre ei se indoapa cu cafea si nicotina pentru a alunga somnul si pentru a da gata materia in timp record. La Iasi, din cauza abuzului de cafea si tutun, in ultimele zile, 15 studente au fost transportate la Spitalul de Urgente Sf. Ioan. Medicii sunt obisnuiti deja ca in perioada sesiunii sa aiba astfel de pacienti, deoarece studentii, pe fondul oboselii, al consumului exagerat de cafea si nicotina, ajung la spital cu afectiuni cardiace si neurologice. In plus, ei consuma in exces si bauturi energizante pe care le combina cu diverse medicamente, dar reteta nu le aduce decat chinuri. Ei ajung in cele din urma la spital si-si asigura o restanta in toamna. Medicii le recomanda studentilor mare prudenta in utilizarea medicamentelor sau a energizantelor si ii sfatuiesc sa adopte un regim sanatos de viata. Chiar cu riscul unor restante. Ceea ce nu stiu studentii este ca a bea cafea in cantitati imense nu ajuta decat la alungarea somnului, neavand nici un efect asupra performantelor intelectuale.
"Pe fondul oboselii, al unei alimentatii necorespunzatoare, al abuzului de cafea si nicotina, studentii ajung la spital cu afectiuni cardiace, neurologice, patologie digestiva, vertij (n.r. - ameteala). Am avut 15 studente care au necesitat ingrijiri medicale tocmai din aceste cauze. Este perioada de sesiune si studentii incearca prin orice mijloace sa alunge somnul pentru a avea cat mai mult timp pentru invatat. Recomandam studentilor sa se alimenteze corespunzator si cateva ore pe noapte sa le acorde si somnului. Organismul are nevoie si de odihna", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Urgenta SF. Ioan din Iasi.
eXp3rT
 

Re: Sesiunea ii baga pe studenti in spital

Postby Dzan » Thu Feb 05, 2009 9:16 pm

Probabil stresul, frica, + multe altele pot crea neplaceri, iar cei care stau mai prost cu sanatatea pot avea urmari grave.

Am trecut si eu cu bine prin emotiile si febra primei sesiuni. Ce pot sa zic :doh: :dance: bine ca am iesit teafar :)
User avatar
Dzan
Site Admin
 
Posts: 86
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:22 pm


Return to Facultati si studenti

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron